tre gullpoeng mot Norge foran EM

Italia U-21 vinner igjen og slo Norge 2-0. Andre suksess på rad for Azzurrini i kvalifiseringsgruppen til neste EM i kategorien. Mål fra Baldanzi og Pio Esposito.

Carmine Nunziata vinne igjen med Italia under 21. Andre suksess på rad for Azzurrini som må kvalifisere seg til neste EM i kategorien. Baldanzi og lagkameratene er nå nummer to i kvalifiseringsgruppen bak kun Irland på toppen på hele poeng med 9 poeng. Faktisk er Italia 7 poeng foran som etter suksessen mot Tyrkia gjør det samme mot Norge. Så mange angrer bare for uavgjort 0-0 mot beskjedne Litauen som førte til at Italia tapte 2 poeng – enkelt på papiret.

Suksessen mot Norge, som under det siste EM i kategorien hadde slått ut Italia allerede i gruppa med et mål fra Botheim i siste runde av gruppespillet, gjør at Nunziatas lag kan sette nesen foran ved å gå forbi sitt eget lag i rangeringen. Det var Baldanzi selv da Pio Esposito som sørget for 2-0. definitivt at de forlater Druso stadion i Bolzano med mye mer bevissthet om sine midler og potensiale, som aldri har vært i tvil.

Nunziata hadde stilt opp laget sitt i 4-3-2-1 med Ruggeri til stede i forsvaret etter kaoset med Nasti i løpet av uken som førte til at Bari-spissen trakk seg. Italia tar tidlig ledelsen med. Målet med Baldanzi, i stand til å samle en retur i feltet og slo målvakten med venstre. Første omgang endte med 1-0 så i andre omgang kom det siste dobbeltmålet, scoret av Pio Esposito med et fint venstrebeint skudd på Baldanzis assist.

Italia Under 21 hånet av Tyrkia i det 91. minutt: utligningen kommer etter en naivitet i det italienske forsvaret

Den samme Empoli-spilleren ble deretter utvist etter et slag i ankelen. Til tross for dette var også Azzurrini nær ved å score hat-trick med Miretti i finalen, noe som ville gjort resultatet enda mer avrundet. Landslag som kvalifiserer seg til EM vil garantert glede seg over suksess de ni gruppevinnerne, deretter de tre beste toerne. Italia ser ut til å ha en utmerket sjanse etter å ha vist nok en gang at de har snudd siden, etter å ha mottatt fra Nunziata det pusten av forandring som kanskje til og med Azzurrini trengte.