på TC 10 km er nordmannen fortsatt i gull foran en utmerket Kerttu Niskanen

Mye følelser og underholdning på banen i Zhangjiakou, med tett kamp om gullmedaljen mellom Thérèse Johaug og finnen Kerttu Niskanen, som belønnet norgesmesteren med kun fire tideler. Minneverdig dag for finnene, med bronsemedalje til Krista Parmakoski; Svenskene Karlsson og Andersson er alltid skuffende. Like utenfor klokken 20.00 Anna Comarella.

Torsdag 10. februar 2022

Therese Johaug igjen, norgesmester igjen, for et skue på kinesisk snø! Langrennsløperen født i 1988 vant karrierens andre individuelle OL-gull, etter den oppnådd i skiathlon her i Beijing, og slo finske Kerttu Niskanen med bare fire tideler, som var i ledelsen nesten hele løpet.

Første del av løpet var ikke på sitt beste for norgesmesteren som fra 6,3 km tok 11 sekunder fra Niskanen, som svekket seg fysisk de siste kilometerne og dermed tapte en sensasjonell medalje Golden. Heldig på tiendedelene vant imidlertid den andre finske medaljevinneren, Krista Parmakoski, bronsen på ’31″5 foran Johaug, og etterlot russeren Natalia Nepryaeva, som ventet dagen før, ved foten av pallen med bare en tidel; for Parmakoski it Dette er den femte medaljen i karrieren på OL-nivå.

Utmerket 5. plass for tyskeren Katharina Hennig, fortsatt ingen medalje for Sverige i langdistanseløpene: Ebba Andersson ble nummer seks, mens en ugjenkjennelig Frida Karlsson, enda tolvte. Syvendeplass for russeren Yulia Stupak, åttende for en god Jessie Diggins, niende for bronsemedaljevinneren i skiathlon Teresa Stadlober, og russeren Tatiana Sorina lukker topp 10.

Blant italienerne ble bare Anna Comarella reddet, tjuefjerde, men forfatter av meget gode delresultater. De tre andre italienerne i løpet var utenfor de 30: Caterina Ganz endte på 35. plass, Martina Di Centa på trettisjuende plass, mens Lucia Scardoni endte på trettiåttende.

I morgen, fredag ​​11. februar, står 15 km klassisk for menn for tur, nok et løp som lover moro, med Francesco De Fabiani på jakt etter et sensasjonelt resultat.