Norsk hat-trick og tysk dominans i Martello: Soerum og Kink stråler i Ibu Cup

Annonse

Annonse

Innvielsesdagen for Ibu Cup på Grogg skiskyttersenter ga underholdning og overraskelser, med et norsk hat-trick for å dominere herrescenen og tyske skiskyttere for å monopolisere kvinnepallen.

Til tross for fraværet av Ibu Cup-leder Johan-Olav Botn, innkalt til VM i Oberhof, mistet ikke det norske laget rytmen. Vebjoern Soerum tok tømmene og vant det korte individuelle løpet med tiden 42’36″2, til tross for to feil på skytebanen.

Mats Oeverby, også han norsk, ble nummer to, bare 7,4 sekunder bak til tross for en skuddfeil, mens lagkameraten Isak Frey fullførte pallen 45,2 sekunder bak vinneren, til tross for to skuddfeil.

Blant italienerne strålte Daniele Cappellari ved å bli nummer sjette og motta utmerkelser ved prisutdelingen sammen med Patrick Jakob (Østerrike), femte. Verdifulle poeng også for sydtyrolerne David Zingerle og Christoph Pircher, henholdsvis femtende og syttende.

I kvinnekategorien representerte Julia Kink tysk stolthet ved å vinne med tiden 42’11″8, til tross for en feil på skytebanen. Prestasjonen hennes på den siste runden var avgjørende da hun passerte landsmannen Emily Schumann med bare åtte tidels sekund, i en spennende restitusjon på 13,2 sekunder.

Sveriges Stina Nilsson, en gang en langrennsstjerne, tok en respektabel tredjeplass, mens de norske favorittene Maren Kirkeeide og Emilie Aagheim Kalkenberg måtte ta til takke med henholdsvis fjerde- og femteplasser.

Aostadalen Martina Trabucchi nådde sjetteplass, og markerte hennes beste karriereresultat i individuelle konkurranser. Lagkameraten hennes Linda Zingerle endte på 35. plass, og avsluttet dagen for Italia.

Ibu Cup-scenen i Martello er bekreftet som et teater for følelser og bekreftelser, med idrettsutøvere som skilte seg ut for sin besluttsomhet og presisjon, og tilbyr supporterne et skue på høyt nivå i panoramaet av internasjonal skiskyting.