New Zealand starter med et smell

Fra korrespondenten i New Zealand Diego Medolago

Første kamp og første store overraskelse i verdenscupen for kvinner. Faktisk slo vertene New Zealand gruppe A-favorittene Norge 1-0. Et resultat som burde sette Sveits på sin vakt: Det blir ingen enkle kamper i denne gruppen, fra og med morgendagens kamp mot Filippinene.

Vi forsto umiddelbart at det ville bli en komplisert kamp for skandinavene: takket være aggressiviteten til fotballbregnene, som – drevet av det øredøvende publikummet på Eden Park i Auckland – satte Riises jenter i store vanskeligheter, uten å kunne lage spillplotter for å utløse Hegerberg og Graham.

En territoriell overlegenhet viste seg også effektiv i scoringen tidlig i andre omgang, da Wilkinson slo Mikalsen fra kloss hold. Norges eneste virkelige eksplosjon kom i det 80. minutt, da Hansens sparkede ball traff tverrliggeren. Legno utlignet så i det 89. minutt, da Percival sendte ballen i stolpen med straffe. Ikke verst for New Zealand, som likevel kunne feire sin første seier i en VM-sluttfase.

Ingen overraskelser, men i den første kampen i gruppe B ble spilt i Sydney, der vert Australia slo Irland 1-0. Etter en første omgang med få sjanser og under kontroll av australierne, var det Stephanie Catley som åpnet scoringen fra straffemerket i starten av andre omgang. Gustafssons lag, uten stjernekaptein Sam Kerr i de to første kampene i verdenscupen på grunn av skade, regnes som et av favorittlandslagene til å vinne cupen.