Lugano mørk i norsk kulde

Bodø/Glimt – Lugano 5:2

30.11.2023

Lugano taper i Norge med et knallhardt resultat (5:2). Etter en velspilt og offensiv første omgang, fikk for mange feil gjort i andre det kyniske Bodo/Glimt til å vinne og skinne.

De burde ha vunnet for å fortsette å dyrke drømmen kalt Conference League, og i stedet krasjet Lugano, til tross for en god halvtime, på grunn av deres mange feil.

Etter de gode mulighetene til Arigoni, Cimignani og Steffenvertene slo til til pause med Pilgrim og Fetutnytter to defensive feil.

Feil, som fortsatte etterpå, til tross for ønsket fra Crus-guttene om å komme tilbake i kampen.

Så mens kampen er i rute for hjemmelaget, hyrde han satte deretter resultatet i safen i det 66. minutt.

Målene for Celar og Babicsom nordmennene svarte prompte på, gjorde bare nederlaget mindre bittert.

Lugano trenger nå en siste kamp å spille i denne Conference League-sesongen. Torsdag 14. desember møter de Besiktas i Zürich. Tyrkerne ligger sist i gruppen, tre poeng bak Bianconeri.

Alle høydepunktene

• Utfordringen tar slutt, det samme gjør drømmen om å fortsette turen til Europa.

• Lugano klarer ikke å komme tilbake denne gangen, snarere tvert imot: Bodo/Glimt scorer også sitt femte mål.

231130_BOD_LUG_5:2-ITA.mp4

30.11.2023

• Det virket over… og i stedet scoret den nye Babic Luganos andre mål, noe som vekket Bianconeris svake forhåpninger.

231130_BOD_LUG_4:2-ITA.mp4

30.11.2023

• Og i stedet scoret Pellegrino igjen for hjemmelaget.

231130_BOD_LUG_4:1-ITA.mp4

30.11.2023

• Noen minutter senere fant en Lugano som absolutt ikke var motløs og kontrollert det første målet med Zan Celar.

231130_BOD_LUG_3:1-ITA.mp4

30.11.2023

• Nok en ball avvist av en Lugano-forsvarer som havner bak Saipi. Og vi er på 15:00 for Bodo/Glimt.

231130_BOD_LUG_3:0-ITA.mp4

30.11.2023

• Stemningen steg: kort tid etter å ha sluppet inn det andre målet startet Saipi en liten kamp med Pellegrino: begge ble advart.

231130_BOD_LUG_SAIPI_RUDELBILDUNG-ITA.mp4

30.11.2023

• Etter 7 minutter med omstart scoret Fet 2:0 for Bodo/Glimt. En uheldig avvisning fra en Lugano-forsvarer setter Saipi ut av spill.

231130_BOD_LUG_2:0-ITA.mp4

30.11.2023

• Utfordringen som lover gnister gjenopptas, med Lugano på jakt etter seier for å fortsette å få europeiske drømmer til å vibrere.

• Første halvdel av kampen mellom Bodo/Glimt og Lugano ender med 1:0 til hjemmelaget.

• I det 39. minutt var det derimot Pellegrino – toppscorer i norgesmesterskapet – som traff Lugano, etter en forvirring på midtbanen til Croci-Tortis menn.

231130_LUG_BOD_TOR-ITA.mp4

30.11.2023

• Lugano fortsetter å presse og viser at han ikke vil spille for noe annet enn seier.

• Det går noen minutter og Lugano prøver igjen. Denne gangen var det Steffen sin tur, som fyrte av en fin volley noen meter unna, men den ble avverget av Faye Lund.

231130_LUG_BOD_CHANCE_STEFFEN-ITA.mp4

30.11.2023

• Etter en feil på den norske midtbanen tok Belhadj tilbake ballen og skjøt i hjørnet fra 20 meter. Motstandermålvakten strekker og redder.

231130_LUG_BOD_CHANCE-ITA.mp4

30.11.2023

• I det 6. minutt var det Saipis tur til å redde Juventus sitt mål. Noen minutter senere må du starte på nytt.

231130_LUG_BOD_PARADE_SAIPI-ITA.mp4

30.11.2023

• Etter to gode sjanser for Lugano, den første med Arigoni og den andre med Cignimani – startet derfor Bianconeri med riktig innstilling.

231130_LUG_BOD_Chance_4Min-ITA.mp4

30.11.2023

• Utfordringen mellom Lugano og Bodo/Glimt begynner på den kalde norske kvelden.

• Dannelsen av Bodo/Glimt

• Forkampen

Fra helt nord i Norge, i et iskaldt juleklima, har Lugano ikke den minste intensjon om å gi Bodo/Glimt gaver på forhånd.

For å opprettholde europeiske forhåpninger, er det avgjørende, torsdag kveld, å knuse de nasjonale mesterne, nummer to på +3 i gruppe D-tabellen.

Hvordan legger du opp en kamp som dette? «Vi må unngå å gi for mye plass – han advarte Crus dagen før – jeg vil be oss om å spille kampen med mot og klarhet, som er et grunnleggende aspekt».

«I stedet for å være arrogante, vil vi først prøve å tilpasse oss. Så skal vi tenke på hvordan vi kan overraske dem. »