Japan-Norge 3-1. Asiater går videre til kvartfinale

Den andre kampen gjelder for 16. del av verdensmesterskapet for kvinner i 2023 ser suksessen til Japan slår Norge 3-1. Asiaterne, som vant gruppe C i den første fasen, slapp inn det første målet i turneringen, men nådde likevel kvartalerhvor de skal møte vinneren av Sverige-USA.

Den japanske seieren bærer også signaturen til Miyazawa, med sitt femte mål i verdensmesterskapet, nå alene på toppen av scorerrangeringenmens de europeiske lagene, som endte på andreplass i gruppe A i første fase, reiser hjem.

I første halvdel frem og tilbake innen 5 minutter mellom de to lagene: Japanerne ledet etter et kvarter, favorisert av Engens selvmål, Norden utlignet i det 20. minutt takket være Reiten, assistert av Boe Risa.. De to lagene går dermed hvile uavgjort på poengsummen til 1-1.

Dykking, 2023 World Cup Super Final: Marsaglia og Tocci tredje i 3 meter synchro i Berlin

I gjenoppretting Asiaterne bryter umiddelbart balansen, takket være Shimizu scorer i det 50. minutt. Nordmennene sender nye styrker inn i feltet for å gjøre tre utskiftninger, mens japanerne svarer med en enkelt utskifting, men i det 81. minutt, Miyazawas mål på en assist fra Fujino lukk spillene slutt 3-1.