egen klassifisering fordømmer oss

Italia U21 tapte 1-0 for Norge og er slått ut av EM. På fronten er Frankrike og Sveits, sistnevnte favorisert av en separat klassifisering av Azzurri, takket være et ekstra mål scoret.

Skriv inn den nye WhatsApp kanal Sports Fanpage.it

Stor skuffelse forItalia under 21som ble slått 1-0 i kveld av Norge under den siste kampen i gruppen red er slått ut av EM og klarer ikke å kvalifisere seg til neste OL (dette er fjerde gang på rad at vi mislykkes). Målet scoret av Salerno-spilleren var avgjørende for å sende oss hjem Bothheim halvveis i andre omgang: gå fremover sammen med Frankrike rangert først er sveitsisk som til tross for et tungt 4-1-tap mot franskmennene ble nummer to takket være egen klassifisering.

Faktisk avslutter Frankrike med hele poeng på 9 poeng, så er Sveits, Italia og Norge alle på 3 poeng. For å avgjøre mellom det andre laget i gruppen er det derfor nødvendig den separate rangeringen (og de tilhørende målene som er scoret og sluppet inn) som oppnås ved å vurdere bare kampene mellom disse tre lagene. Uavgjort på poeng (fortsatt 3, hver har vunnet en kamp), er målforskjellen i direkte kamper lik for alle tre og det er da de scorede målene spiller inn: Sveits er 4- 4, mens Italia har 3-3 og Norge. 2-2. Dette ekstra målet scoret av sveitserne fordømmer oss. Ordet katastrofe er det eneste som kommer til tankene for øyeblikket, gitt de svært høye forventningene som omgir dette landslaget.

Sammenlignet med kampen vunnet mot Sveits, Paolo Nicolato han gjorde to endringer i startoppstillingen: Lovato i forsvar i stedet for Pirola, Ricci på midtbanen i stedet for Bove. I angrep, bekreftelse for paret dannet av Pellegri og Gnonto. I Norge starter Botheim fra Salerno som spiss, ved siden av Ceide fra Sassuolo.

Rangeringen av de 50 bestselgende bilene i Italia i 2023: offisielle data om registreringer

Det er Italia som spiller spillet, øre til øre i gruppekampen mellom Frankrike og Sveits, hvis resultat (den fryktede «kaken», men ingenting av det vil skje) kunne trekke teppet under dem, uavhengig av det Azzurri. Gnonto utnytter ikke en mulighet som faller på hodet hans i starten, da er det Pellegri som går glipp av en stor mulighet. Norge dukker opp på halvtimesmerket, men Rovella gjør godt i å avverge faren ved å forutse Ceide. Så var det Ricci og Tonali sin tur til å dukke opp sammen med den norske målvakten, men første omgang endte målløs. En 0-0 som, med 1-1 som utvikler seg i det andre feltet i gruppen, ville kvalifisere Italia på andreplass.

Andre omgang startet også med at Azzurri truet flere ganger med Bellanova og Rovella, men etter rundt ti minutter ble Carnesecchi tvunget til å gripe inn på et farlig skudd fra Evjen fra distanse. En mulighet som faller for føttene til Gnonto går kort tid før den doble endringen i Azzurri-angrepet: Leeds-spilleren og Pellegri ut, Cambiaghi og Colombo inn. Men i det 67. minutt var det Norge som tok ledelsen, Bothheim utnyttet en Carnesecchi-feil.

Mens Frankrike på det andre feltet møter Sveits, er Italia nesten eliminert og må bare regne med sin egen styrke for å endre situasjonen: alle i ledelsen på jakt etter en utligning som ville bety andreplass og kvalifisering, men tverrliggeren truffet av Cambiaghi i det 80. minutt fra kloss hold er den endelige dommen over vår skjebne. De desperate forsøkene på slutten var nytteløse, italienerne vendte hjem til fordel for Sveits, som vi også hadde slått 3-2 for noen dager siden.