De sier ikke å dømme en bok etter omslaget. Det forventes imidlertid å bedømme et arrangement etter invitasjonen – spesielt når det gjelder bryllup. Den store dagen starter med invitasjonen og betyr hva gjestene kan forvente når den endelig kommer i posten. Vil innredningen være tradisjonell, rustikk, moderne, botanisk, moderne, retro eller noe helt annet? Par gir tross alt vanligvis invitasjonene på et tidspunkt når de har en grov ide om hva “drømmebryllup” betyr for dem.

Den første (og uten tvil viktigste) avgjørelsen er hvilken type bryllupsinvitasjonspapir og utskriftsstil du skal velge. For å hjelpe par med oppgaven snakket vi med grafisk designer og stasjonær Joy Scott Montgomery.

Hva er bryllupsstilen din?

Hvis du allerede har valgt sted, blomster, mat og dekor, har du sannsynligvis en god ide om bryllupsstilen din. Er det moderne og elegant eller klassisk og romantisk? Er bryllupet ditt mer uformelt og avslappet eller formelt og elegant?

Sørg for at bryllupsinvitasjonskortdesignet ditt samsvarer med den generelle stilen til bryllupet ditt. Gjestene dine skal få en “følelse” av bryllupet når de åpner invitasjonen.

Bestem deg for et fargevalg

Du vil ønske at bryllupsinvitasjonene og kortene dine samsvarer med fargevalgene du allerede har tatt. Hvis du har bryllupsfarger, er babyblå og taupe, bør du sannsynligvis ikke velge gull- og burgunder-invitasjoner.

Hold alt innenfor det definerte fargevalget, og ikke glem at fargevalg kan påvirke lesbarheten. Pastellfonter på kremfarget papir er vanskelige å lese. Fargeblinde folk kan ha problemer med å lese røde skrifter på rosa papirer.

Vurder form og størrelse
Ha det gøy: test ut runde invitasjoner eller forskjellige størrelser. 4,5-til-6,25-tommer er standard bryllupsinvitasjonsstørrelse, men mange par eksperimenterer nå med forskjellige former og størrelser.

Husk at ekstra bulk og unike bryllupsinvitasjonskortdesignformer vanligvis koster mer for porto enn standardstørrelser.

Sørg for at de er enkle å lese

Som nevnt ovenfor, sørg for at skrift og bakgrunnsfarge ikke er for like. Du bør også huske på skrift.

Visse forseggjorte skrifter er ikke enkle å lese. Be alltid om bevis før du bestiller hele settet. Sørg for at alle gjestene dine kan lese invitasjonene dine.

Organiser informasjonen din

Du må presse inn mye informasjon i bryllupsinvitasjonskortdesignet: navnene dine, kleskoden, stedet, datoen, RSVP-informasjonen.

Bestem hvilken informasjon som er absolutt nødvendig for invitasjonen, og hva som kan gå på bryllupsnettstedet ditt. Husk at du vil at invitasjonene dine skal være leselige, rene og organiserte. Vil du gå for en minimalistisk eller tradisjonell tilnærming til invitasjonen din?

Prøv å bestille alt trykt materiale på en gang

Bryllup krever mange trykte produkter: lagre datoer, invitasjoner, svare på kort, takkekort. Skrivere tilbyr vanligvis rabatt når du bestiller hele suiten på en gang. I tillegg kan du sørge for at designet holder seg konsistent hvert trinn.

Start tidlig – men ikke for tidlig

Du må velge design av bryllupsinvitasjonskortet ditt, bestille bevis, kontrollere bevisene, adressen og sende ut invitasjonene dine. Dette tar mer tid enn du tror. (Spesielt med alt annet du har å planlegge.)

Samtidig trenger du viss informasjon før du utformer invitasjonene dine, som sted, fargevalg og kleskode.

Moderne bryllupsinvitasjoner kortprøver

Krempapir med kursiv font ikke din stil? Ikke noe problem. Disse moderne kortprøver for bryllupsinvitasjoner gir en oppdatert følelse til det tradisjonelle bryllupsinvitasjonsdesignet.