EM 2016, kvalifisering: Kroatia-show, Norges slag

Kroatia dominerer Aserbajdsjan med klare 6-0 og bekrefter seg som Italias hovedmotstander i gruppe H: i Osijek Kovac tar laget over Berti Vogts» menn, som presterte sterkt annerledes fredag ​​i Palermo mot Italia. Balkan ligger på 9 poeng og forblir i ledelsen med hele poeng, samboer med Azzurri. Norge prøver å holde seg i kjølvannet ved å slå Bulgaria 2-1 og rykke opp til 6. plass på rankingen.

På Gradski Vrt stadion er det ingen historie: Kroatia tar umiddelbart kontroll over kampen og finner fra det 11. minutt fordelen med Kramaric. I det 24. minutt ble Kovacic, lansert av Kovac, tvunget til å forlate banen på grunn av et muskelproblem: en skade som bekymrer Inter, som allerede må forlate Osvaldo i en måned og nå frykter å miste juvelen også fra midtbanen. Den kroatiske treneren satte inn Perisic på hans plass og utnyttet, for det var Wolfsburg-spissen som scoret dobbelen mellom 34′ og 45′ som klarte kampen fullstendig. Første omgang avsluttes i det andre minuttet av tilleggstid med Brozovics mål, i andre omgang satte Modrics straffe og Sadigovs selvmål resultatet til 6-0: Kroatia er på førsteplass og skremmer Italia. Azzurri må også passe på Norge, slått i september av Contes lag, men i stand til å heve hodet igjen: I Oslo slo skandinavene Bulgaria 2-1 (13′ Elyounoussi, 43′ Bodurov, 72 «Nielsen) og reiste seg til 6. plass på rangeringen. Bemerkelsesverdig er debuten i offisielle kamper med seniorlandslaget til 15 år gamle Martin Odegaard, et ungt talent fra Strmsgodset. Neste runde 16. november med Italia-Kroatia, Aserbajdsjan-Norge og Bulgaria-Malta.