Lecce overgangsmarked, godkjente Helgason for å gjennomgå medisinsk i Norge

Kjøpt i sommer 2021 med sin landslagskamerat Bjarnason, takket være prestasjonene som tilbys i Salento, vant han først en startskjorte i seniorutvalget sitt, for så å miste den. La oss snakke om Thorir Helgason som i disse siste timene er klar til å forlate Salento.

Tid hans farvel denne sommeren er svært sannsynlig. Fotballspillerens følge og Lecce har de siste månedene, etter gjensidig avtale, lett etter en ny destinasjon for klassen å spille 2000, som tapte spilletid spesielt forrige sesong. Kun to startopptredener forrige sesong, tolv totalt, i snitt på 18 minutter per spilt kamp. Det er nylig notatet fra Lecce hvor han kunngjør «etter å ha autorisert spilleren Thorir Helgason reise til Norge for å gjennomgå nødvendige medisinske undersøkelser på vegne av FK-selskapet Haugesund».

Helgason han har fått erfaring i den italienske eliten, men nå må han spille en sesong helt. Islendingen presterte bra på «Maradona» mot Napoli, mens han i Serie B viste seg med noen glimt.

Spesielt å merke seg er straffen som ble vunnet på Monza og deretter scoret med Hale og målet med1-0 mot SPAL, grunnleggende i turen forfremmelse.

Skriv inn Helgason, nei, Colombo: de 2 minuttene som endret historien

Det engelske uttrykket «skyvedører» indikerer et absolutt uforutsigbart element som kan forandre en persons liv på en like uforutsigbar måte.
La oss snakke om fotball: historien til Lecce endret seg på 2 minutter, fra minutt 83 til minutt 86.

La oss gå steg for steg.
Doveri går til VAR og tildeler en straffe til vertene for en klønete intervensjon fra Baschirotto. Gytkjaer tar ballen og header mot poenget. I disse øyeblikkene så Baroni allerede utover.
Giallorossi-trener ringer fra benken Helgason og Pezzellasom tar av seg smekken og forbereder seg på å gå inn.

Så hånden til Falk.
Lecce-keeperen visste ikke, kunne ikke vite hva som ville skje etter mirakelet hans, nok en straffe reddet i karrieren, men den første med Salento-trøya.
Intervensjonen av nummer 30, på det tidspunktet, var nødvendig for å la Lecce spille den siste dagen mot Bologna med 2 resultater av 3. Absolutt veldig viktig. Han kunne ikke ha forestilt seg at dette skulle skje avgjørende.

Historien endres i øyeblikkene etter å ha flyktet fra fare.
Helgason er ikke lenger ved Pezzellas side: han dukker opp Columbus.
Baroni ombestemte seg, han tenkte nok: «nå går vi og vinner».
Et glimt som senere skulle vise seg å bli avgjørende.

I det 97. minutt løper nummer 9 nedover vingen og vinner med lyst og ugagn en corner, kampens siste sjanse. Han følger Hjulmand til avspark og ber om hjelp fra fansen, et betydelig tegn, gitt at Colombo har blitt buet mest den siste tiden.
Dansken slår og resten vet du allerede.

2 minutter som endret historien, en intuisjon fra Baroni som gikk ubemerket hen, men utrolig avgjørende. Forløsningen av Columbus: for de som tror på skjebnen, var det apoteosen.