5 i de 6 første og Christiansen triumferer, Azzurri langt unna

Det siste herreløpet på sjette etappe av CdM markerer nok en festival for den norske skvadronen, med Dale og Soerum på pallen og spotter Fillon Maillet. Hofer tjuende foran Bionaz, Giacomel «hopper» til den andre skytebanen. Klokken 14.45 er det kvinnenes tur med Lisa Vittozzi.

Søndag 21. januar kl. 13.25.

Norge er… skummelt selv under Anterselva Massestart. Nok et sesongmessig hat-trick og fem blant de seks beste med bare Fillon Maillet som er i stand til å bli med i den skandinaviske dominansen. Det er en triumf for en super Vetle Sjaastad Christiansen, som etter kontroversene på Oberhof og suksessen i sprinten på Ruhpolding signerer sesongens andre segl. En autoritativ seier for nordmannen, som skilte alle i nest siste omgang og styrte den avsluttende skytebanen på best mulig måte.

Bak ham står to landsmenn, Johannes Dale nummer to med et vanvittig comeback på siste runde og Soerum som returnerer til verdenscupen etter å ha rykket ned til Ibu-cupen, umiddelbart kommer seg tilbake på pallen og søker om smekke ved verdensmesterskapet fra kl. Nove Mesto. Fjerde og veldig sint på slutten av løpet var Quentin Fillon Maillet, som til tross for et null skudd ikke klarte å komme seg på sesongens første pall, og så seg forbigått i finalen først av en vill Dale og i finalen også av Soerum.

Femteplass til Johannes Boe, som umiddelbart tok feil i første heat og fortsatt jaktet. Lederen for CdM endte foran broren Tarjei på 6. plass og svensken Nelin på 7. plass. Topp 10 ble fullført av de utmerkede prestasjonene til Stalder 8th, Strelow 9th og Invenius 10th.

Azzurri langt fra de øverste plassene. Lukas Hofer, etter tre perfekte polygoner og en stram topp 10, gjorde to feil i den siste serien og endte på 20. plass foran Bionaz. 27. en svært skuffet Giacomel som etter en god start kollapset i andre serie med fire straffer.